Featured

Greška prilikom rada sa formularom

Referentni Broj Članka AA-01541 0.5 Ocena / 10 Glasova


Ukoliko ste prilikom potpisivanja naloga ili paketa u Hal E-Bank aplikaciji dobili poruke "Greška prilikom rada sa formularom" i zatim "Potpisivanje svih dokumenata nije uspelo ili je opozvano", potrebno je proveriti:

  • Da li je pokrenuta aplikacija Nexus Personal

    U donjem desnom uglu ekrana, kada kliknete na strelicu pored sata i datuma potrebno je da bude vidljiva crveno-bela ili plavo-bela ikonica.


    Ukoliko nemate opisanu ikonicu, porebno je da kliknete na Start (prvo dugme u donjem levom uglu ekrana) i na tastaturi ukucate "nexus". U rezulltatima pretrage pojaviće se Nexus Personal Security Client, kliknite na njega kako biste ga pokrenuli i zatim pokušajte da ponovo potpišete nalog.


  • Ako je Nexus Personal pokrenut, da li je ispravno očitan sertifikat

    Ukoliko kada otvorite Nexus u belom polju ne piše "Electronic ID", potrebno je da zatvorite Hal E-Bank aplikaciju i izvadite pa vratite karticu/USB ključ. Ako se u Nexusu pojavila stavka "Electronic ID", možete pokrenuti Hal E-Bank i pokušati da potpišete nalog.


U slučaju da i nakon ovih koraka ne možete da izvršite potpisivanje, kontaktirajte nas na helpdesk@halcom.rs ili 011/3032-432.


Oceni Članak