• kenburns1

Biti društveno odgovoran i raditi posao sa
integritetom je ključ našeg funkcionisanja.

Zajedno postižemo napredak u sredini u kojoj radimo i živimo.

 

Podržavanje najmlađih

Halcom ima dugogodišnju tradiciju sponzorstva studenata u oblasti dizajna, inovacija i programiranja, koja omogućavaju mladim profesionalcima da unaprede svoje veštine, pokažu svoj talenat i obogate svoje biografije sa konkretnim iskustvom.

U saradnji sa Univerzitetom u Ljubljani i Društvom studenata elektrotehnike i računarstva EESTEC LC Ljubljana, Halcom je u prošlosti podržao nekoliko studentskih takmičenja. Jedan od takvih događaja je „Halcom-ova olimpijada“, gde su se studenti sa odseka za fiziku i matematiku sa Univerziteta u Ljubljani, takmičili svojim istraživačkim radom, a pobednici su dobili novčane nagrade. Nedavno su organizovane deveto dnevne intenzivne međunarodne radionice „Money Talks“, gde je učestvovalo 20 studenata iz 6 zemalja koji su radili na "gamification" konceptu za mobilno bankarstvo. Pet najboljih učesnika je zadržano da nastave istraživanje svojih ideja, u Halcom prostorijama.

 

Sponzorstvo umetnosti i kulture

Halcom aktivno podržava renomirane kulturne institucije i događaje u gradovima u kojima posluje, obogaćuje mesta i ljude koji tu žive, uključujući i zaposlene.

Angažmanom u lokalnom kulturnom životu, zaposleni imaju određene povlastice kao što su karte po sniženim cenama i obilaske iza scene, na taj način neprestano šire svoje vidike i jačaju lokalne korene.

 

Ohrabrujemo održivost

U Halcom-u smo vrlo posvećeni zaštiti prirodne sredine. Uspostavili smo internu grupu za zaštitu životne sredine, koja je odgovorna za efikasno i održivo smanjenje uticaja na životnu sredinu, kao i kontinuirano poboljšanje učinka..

Naši napori su fokusirani na efikasno korišćenje energije, vode i kancelarijskog materijala. Do danas, broj inicijativa u ovoj oblasti sprovedeno je niz rešenja u svim poslovnim prostorijama: od podsticanja efikasnog korišćenja papira, efektivnim programima reciklaže papira i baterija, do udaljenog uključivanja računarske opreme i uvođenja maskote za održivost životne sredine u javnim prostorijama Halcom-a, koja deli savete o štednji vode i energije. Halcom takođe podržava mladu visoko-tehnološku kompaniju Elaphe, koja razvija ekološka pogonska motorna vozila sa uštedom energije. Ovakvi točkovi će prvo biti ugrađeni u lakim električnim vozilima, kao što su skuteri, a dugoročni plan je da ih koriste najpre automobilske industrije.

 

Pomoć onima kojima je najpotrebnija

U Halcom-u smo aktivne pristalice volontiranja i pomaganja. Tokom cele godine, sprovedeno je niz akcija u kojoj svaki zaposleni dobija šansu da uradi nešto humano što je njemu najinteresantnije i najbliže. Naši zaposleni velikodušno poklanjaju svoje vreme, novac i stručnost na različitim dobrotvornim aktivnostima – od rada sa neprofitnim organizacijama, pružajući direktnu pomoć porodicama - prikupljajući hranu, odeću, pomažući u poboljšanju životnih uslova i organizujući za decu programe u kampovima.

Osim odvajanja sume novca za humanitarne pomoći onima kojima je potrebna, Halcom podržava i 1 na 1 program, udvostručavajući sumu novca koju je zaposleni omogućio za neku priliku.