• kenburns1
    Novosti
Halcom a.d. na konferenciji e-Razvoj 2018
Mar 23, 2018

Udruženje e-Razvoj je organizovalo svoju osmu godišnju konferenciju pod radnim nazivom Konferencija e-Razvoj 2018. Tema konferencije je bila: "Gde smo i gde bi trebalo da budemo u primeni savremenih IKT", a Halcom a.d. kao Donator konferencije, je održao prezentaciju “Kvalifikovane usluge od poverenja – praksa u zemlji i regionu”.

Više

BankInfo savetovanje 2017
Oct 18, 2017

12. i 13. oktobra 2017. godine na Paliću, tradicionalno je održano BankInfo savetovanje. Halcom se predstavio sa svojim novim rešenjem u razvoju Halcom One kao odgovor na PSD2 direktivu i web rešenjem za mala i srednja preduzeća – Hal E-Bank/SME.

Više

Big data za velika rešenja
Oct 2, 2017

Pobednici „Bytes of Banking“, tradicionalne radionice naprednih znanja i veština, koja je održana četvrtu godinu za redom u organizaciji Halcoma, EESTEC (Elecrtrical Engineering Students Association) i Menadžment Grupe, proglašeni su 29. septembra 2017. Ovogodišnja radionica, koja je održana između 24. i 29. septembra u Halcom-ovim prostorijama, završena je ceremonijom dodele nagrada u prostorijama inovativnog preduzetničkog centra NLB-a, generalnog sponzora događaja. Na završnoj ceremoniji, učesnici radionice su imali priliku da se upoznaju sa gospodinom Petrom Pogačarom, državnim sekretarom u Ministarstvu rada, porodice, socijalna pitanja i jednake mogućnosti, Markom Dolinarom, Direktorom prodaje i marketinga u Halcomu d.d., gospođom Tanjom Piškur, šefom razvoja prodaje i menadžmenta u NLB d.d. i gospođom Petrom Tanković, predsednicom EESTEC LC.

Više

Halcom One - "Open Banking" rešenje, prilagođeno PSD2 direktivi
Jun 14, 2017

 13. juna 2017.godine, na Brdu kod Kranja, Halcom je predstavio „Open Banking“ rešenje - Halcom One, na konferenciji „Novi izazovi u sektoru finansijskih usluga“. Rešenje je u potpunosti usklađeno sa drugom Direktivom EU o finansijskim uslugama ili PSD2, i namenjeno je bankama i finansijskim institucijama. Na konferenciji, predstavnici iz Halcoma, govorili su o promenama koje će „open banking“ doneti na evropsko tržište. Takođe je predstavljeno nekoliko studija slučaja Halcom One rešenja, koja sadrže elemente: otvoren API, kompatibilan PSD2 open-source interfejs; OneID, kvalifikovani elektronski sertifikat u oblaku (Cloud sertifikati); AntiFraud, rešenje za sprečavanje zloupotreba; i Communication Hub, alat za masovnu komunikaciju. Rešenje takođe može biti prošireno i na inovativne servise sa dodatnom vrednošću i niz dodatnih povezanih usluga. U cilju lakšeg prilagođavanja zahtevima regulatora, Halcom je napravio sopstveni razvojni portal kako bi korisnicima pružio detaljne informacije, opis API-ja i druge potrebne tehničke dokumente.

Više

Halcom zlatni sponzor ICT konferencije
Jun 12, 2017

30. i 31.maja, u hotelu Hyatt Regency održana je četvrta ICT Security konferencija u organizaciji udruženja eSigurnost. Fokus konferencije bila je zaštita IKT sistema.

 

Više

Halcom na TECHNOBANK-u 2017
Mar 30, 2017

Beograd- Na ovogodišnjoj Technobank konferenciji, Halcom se predstavio prezentacijom „Halcom Antifraud: Zaštitite klijente i reputaciju“.

Više

Preduzeće „Halcom” posluje uspešno već 25 godina
Mar 23, 2017

Kompanija Halcom, koje je pionir u oblasti razvoja savremenih rešenja za platne sisteme u srednjoj i jugoistočnoj Evropi, ovih dana slavi 25 godina rada. Međunarodno preduzeće koje agilnom metodologijom inovativno razvija proizvode i usluge za finansijske ustanove, prisutno je na 8 tržišta EMEA, a svoja rešenja je prodao više od 70 banaka i 3 centralne banke i klirinške kuće. Halcom-ovi stručnjaci svoje poznavanje platnih sistema, tehničko znanje i dugogodišnja iskustva pretvaraju u napredna rešenja, proizvode i usluge.

Više

Executive Brunch 2016
Dec 13, 2016

 U petak 9.decembra u VIG Plazi, održan je Halcom Executive Brunch, skup za Izvršni odbor i direktore sektora banaka.

Više

Bank Info 2016.
Nov 30, 2016

 Na Paliću, od 22.-25.11.2016., održano je savetovanje Bank Info, na kojem se Halcom predstavio u četvrtak 24.11..

Više

Retail Banking na Paliću
Oct 25, 2016

Udruženje banaka Srbije održalo je još jednu konferenciju „Retail Banking“ na Paliću. Konferenciji je prisustvovalo 25 banaka Srbije, a Halcom je predstavio na koji način je dobar dizajn značajan za prodaju.

Više

Emphasys Software preuzima Halcom
Oct 6, 2016

Majami – 5.oktobar 2016. god. - kompanija Emphasys Software (Emphasys) saopštila je danas da je izvršila preuzimanje Halcoma, vodećeg provajdera bankarskih rešenja u „Adriatic“ regiji.

Više

Vidimo se u oktobru na događaju „Open Innovation Fintech Hackathon“ u Jadranskoj regiji i na Balkanu
Oct 3, 2016

Halcom organizuje još jedan događaj  „Open Innovation Adriatic Fintech Hackathon“  u saradnji sa partnerima u ABC HUB-u. Dobrodošli su svi učesnici, a cilj ovog događaja je da postane najvažniji FinTech Hackaton događaj u Jadranskoj regiji i na Balkanu. Partneri su FinTech kompanije, start up preduzeća i banke koji zadaju programske izazove. Trenutno potvrđeni partneri uključuju banke: SKB & Nova KBM, domaće i strane kompanije i strat up preduzeća: Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila i korporacija koja je u potražnji za novim FinTech rešenjima: Atletic Grupa. 

Više

Ko je pobednik Bytes of Banking radionice?
Jul 25, 2016

U petak su proglašeni pobednici internacionalne studentske radionice “Bytes of Banking”. Završna ceremonija se odigrala u prostorijama BTC-a, srebrni partner događaja. Državni sekretar Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta, dr. Tomaž Boh, generalni direktor Halcom-a, Marko Valjavec, Izvršni direktor BTC-a, Miha Zupanac i predsednik EESTEC LC Ljubljana, Leon Štefanič Južnič, obratili su se učesnicima radionica iz 9 zemalja.

Više

Infotech 2016
Jun 14, 2016

Tradicionalno u Aranđelovcu, održan je Infotech 2016 namenjen menadžerima koji žele da osavremene poslovanje putem novih informacionih i telekomunikacionih tehnologija. 

Po prvi put se predstavila kompanija Halcom Prointer, kao zlatni sponzor konferencije, prezentacijom „E-fakture u praksi“. 

Više

Technobank 2016
May 11, 2016

11.maja 2016.godine, održan je Technobank u hotelu Crown Plaza.  Halcom se predstavio sa temom „Cross & upsell kroz e-bank, za mikro i male firme“.

Više

Šesta e-Razvoj konferencija
Mar 30, 2016

U petak 25.marta 2016.godine, održana je šesta e-Razvoj konferencija. Sve više aktuelna tema današnjice – Elektronsko poslovanje u Cloud-u, bila je glavna tema konferencije. Halcom se predstavio temom „Bank2Business & Elektronski Sertifikati“.

Više

Objavljeni pobednici prvog FinTech Hackathona
Dec 7, 2015

Objavljeni su pobednici 24 časovnog Fintech Hackathon-a. Događaj je ugostio blizu 60 slovenačkih i inostranih programera, koji su se takmičili u razvijanju dodatnih funkcionalnosti, nedavno predstavljenog rešenja Hal mBills, omogućavajući brže i jednostavnije plaćanje do sada. Sudijama su najveći utisak ostavile inovativne ideje Jackaton tima, MedQuest tima na drugom i BUPR tima na trećem mestu.

Više

Executive Brunch, Halcomov skup visokih predstavnika banaka
Nov 17, 2015

U VIG Plazi, u Beogradu, 17. novembra 2015., održan je Halcom-ov skup visokih predstavnika banaka, članova izvršnih odbora banaka i direktora sektora, pod nazivom „Executive Brunch“. Svrha skupa je da Halcom, zajedno sa bankama, pronađe alternativna rešenja kako bi zajedno pokrenuli promene, koje bi u situaciji opšte štednje omogućile rast bankama, a privredi povećale profit u njihovom bankarskom poslovanju.  

Više

Bank Info skup na Paliću
Nov 6, 2015

Na Paliću je održan skup BankInfo u organizaciji Udruženja banaka. Skup je trajao 3 dana, a Halcom se predstavio trećeg dana sa prezentacijom „E-bank + kvalifikovani elektronski sertifikat= digital brunch“. 

Više

Održan 11. po redu SMART E-GOVERMENT
Nov 3, 2015

SMART E-GOVERNMENT konferencija je prikazala vodeća tehnička dostignuća iz oblasti elektronskog identiteta i aplikacija e-Uprave. Sledeći najnovije svetske trendove, na konferenciji su bile prikazane brojne prezentacije vodećih kompanija u razvoju savremenih tehnologija za realizaciju javnih elektronskih servisa.

Više

Halcom na Retail Banking skupu
Oct 23, 2015

I ove godine, tradicionalno na Paliću, održano je savetovanje „Poslovanje sa stanovništvom u bankama“ (Retail Banking), u organizaciji Udruženja banaka Srbije.

Više

Halcom-ov susret sa bankama
Oct 16, 2015

 U četvrtak 15.10.2015. godine u hotelu Falkensteiner, održan je Halcom-ov susret sa bankama. Skup je bio namenjen direktorima retail i SME segmenta, kolegama iz sektora e-bankinga, upravljanja procesa u bankama, kao i kolegama koji se brinu o podršci i zadovoljstvu klijenata. 

Više

Finconf u Sarajevu o budućnosti finansijske industrije
Oct 2, 2015

Halcom je bio učesnik dvodnevne FinConf, koja se održala u Bosni i Hercegovini. Sa pažljivo pripremljenim programom i međunarodnih predavačima, specijalan fokus je bio na inovativnostima finansijske industrije. Učesnici konferencije su imali prilike da čuju predavanja i budu deo razgovora usmerenih ka budućnosti finansijskih tržišta, kao i da čuju o drugim temama na evropskom finansijskom tržištu. Predavači su bili Ankica Kolobarić, viceguverner u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, Slaviša Raković, član Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Emir Čehajić, Izvršen direktor Bosna Bank International, kao i mnogi drugi stručnjaci. Halcom je učestvovao sa dva predavanja. 

Više

Halcom je pobednik izbora „Best of the Best“ 2015.godine
Sep 16, 2015

Američka privredna komora –AmCham Slovenije, objavila je juče u 17h na godišnjoj skupštini, pobednika izbora za najbolju poslovnu praksu „Best of the Best“ za 2015. godinu. Glasački najubedljiviji, bio je projekat „Money Talks 2014, radionica naprednih veština“ u kategoriji „Inovacija“, dok je projekat „Halcom-ova godina vrednosti“, u kategoriji „Motivacija“, bio drugi. Treće mesto je zauzeo Ekonomski fakultet sa projektom „Razvoj liderstva za indijske žene menadžere na Ekonomskom fakultetu“.

Više

Halcom seminar o B2B rešenju i e-fakturama
Sep 8, 2015

U četvrtak 03.09.2015. u 12h. u Privrednoj komori Beograd, kompanija Halcom je organizovala prvi seminar pod nazivom „Automatizacija finansijskog poslovanja uz Halcom B2B rešenje i e-fakture“.

Više

Šta je kosničko iskustvo i šta nije korisničko iskustvo?
Jul 31, 2015

U analognom svetu, uslužne kompanije su uvek bile svesne da je korisnik najbitniji deo u celom procesu i da kompanija ne bi ni postojala kada kupci ne bi bili zadovoljni njihovim uslugama. Ovakva svest je postala sve više bitna i u digitalno svetu. Sve veće razumevanje tehnologije daje korisnicima moć da imaju iskustvo koje požele.  Tako da smo danas svedoci mnogih aplikacija u kojim kompanije pojednostavljuju ceo proces i prave ih intuitivno, tako da korisnik postaje jedno sa svojim uređajem. Realnost se širi u virtuelnom svetu i sve uključuje dobro korisničko iskustvo. Uspešne kompanije danas, su one kod kojih korisnik ima dobro korisničko iskustvo i one koje su svesne da korisnici nisu zainteresovani za pozadinu proizvoda, već za ono što vide i kako ga doživljavaju.

Više

Poslovanje juče i poslovanje danas
Jul 31, 2015

Internet menja sve što mi negujemo. Naše živote, odnose, svet. Skoro sve što znamo je digitalizovano. Pogledajte video na kome Kris Skiner, autor knjiga o finansijskoj industriji i nezavisni analitičar finansijskih tržišta preko Finanser-a, kao i predsednik Financial Services Club forum-a, govori o evoluciji gde smo pronašli sebe danas i prognozi budućnosti koja je pred nama.

Više

Pobednici „Bytes of Banking“ radionice naprednih veština su odlučeni!
Jul 27, 2015

U petak su objavljeni pobednici međunarodne studentske radionice pod nazivom „Bytes of Banking“, organizovane od strane Halcom-a i EESTEC-a (Electrical Engineering Students' European Association). Na završnoj svečanoj ceremoniji, koja se održala u prostorijama NLB Banke, projektnog partnera, Ministar obrazovanja, nauke i sporta, dr. Maja Makovec Brenčič, Kancelar ljubljanskog univerziteta, dr. Ivan Svetlik, Izvršni direktor Halcom d.d., gdin. Marko Valjavec i predsednik Upravnog odbora NLB d.d., gdin. Janko Medja obratili su se studentima iz 11 različitih zemalja.

Više

„Best of the Best” – Halcom kao najbolji u kategoriji „Motivacija“
Jun 24, 2015

Američka privredna komora – AmCham Slovenija nastavlja sa ovogodišnjom selekcijom najboljih poslovnih praksi u poslovnim zajednicama u okviru „Best of the Best” programa. Juče je održano drugo takmičenje u kategoriji „Motivacija“. Halcom-ov projekat Godina Halcom-ovih vrednosti, je bio najubedljiviji projekat po mišljenju žirija i u „Best of the Best“ takmičenju se našao odmah u finalu.

 

Više

Halcom, zlatni sponzor INFOTECH-a
Jun 8, 2015

U sredu i četvrtak, 03.06.-04.06.2015. održana je još jedna INFOTECH konferencija u Aranđelovcu. Halcom a.d., kao ovogodišnji zlatni sponzor, predstavio se prisutnima sa prezentacijom pod nazivom „E-fakture: Efikasnije poslovanje sa poslovnim partnerima“. 

Više

Bankarstvo preko društvenih mreža – platni sistem budućnosti?
Jun 6, 2015

Od 17. do 26. jula će u prostorijama Halcom-a biti održana besplatna međunarodna radionica za studente pod nazivom „Bytes of Banking“. Organizator je Halcom, a namenjena je studentima elektrotehnike i računarstva EESTEC. Glavna tema ovogodišnje stručne radionice je bankarstvo preko društvenih mreža (engl. social media banking). Studenti će imati priliku, da uz pomoć bankarskih profesionalaca, stvore inovativna i kreativna rešenja digitalnog bankarstva.

Više

Halcom je postao deo ELITE programa londonske berze
May 25, 2015

Halcom je, zajedno sa 24 kompanije, pozvan od strane „London Stock Exchange“ grupe (u daljem tekstu LSEG), da se pridruži njihovom pan-evropskom programu ELITE. Sve kompanije ove grupe imaju zajedničke karakteristike: ambiciju i brz rast.

Više

Halcom - partner konferencije IKT Bezbednost
May 20, 2015

U Kladovu, od 14. do 16. maja 2015. godine organizovana je međunarodna naučno stručna konferencija pod nazivom IKT Bezbednost (Informaciono komunikacione tehnologije – bezbednost) odnosno ICT Security conference gde je Halcom bio ovogodišnji partner.

Više

Završeni Halcom-ovi edukativni seminari o Hal E-Fakturama
May 19, 2015

Kompanija Halcom je tokom aprila i maja meseca održala seminare u nekoliko gradova Srbije. Seminare je posetilo preko 400 gostiju i preduzeća. Prisutni su imali prilike da čuju koje su najveće prednosti korišćenja Hal E-Faktura, koji su koraci do početka korišćenja, kao i koje su zakonske obaveze koje propisuje država.

Više

Halcom na 32. neformalnom susretu članova Udruženja e-Razvoj
May 4, 2015

U aprilu mesecu održan je 32. neformalni susret članova Udruženja e-Razvoj. Kompanija Halcom, kao domaćin, ugostila je preko 30 gostiju iz raznih kompanija. Uvodnu reč je imao Slobodan Krstić, osnivač i predsednik upravnog odbora Udruženja e-Razvoj, a Aleksandar Spremić, zamenik direktora Halcom a.d., upoznao je prisutne sa novostima u Halcom-u.

Više

Plaćajte preko Facebook banke – Halcom na Technobank konferenciji
Apr 16, 2015

Kompanija Halcom, kao ovogodišnji Golden sponzor Technobank 2015 bankarske tehnologije, prvog dana konferencije prezentovala je novu facebook aplikaciju, Facebook banku. U prezentaciji „Social Media Banking“, prikazane su prednosti koje pruža novim, tehnološko obrazovanim, generacijama, takođe je i bankama predstavljen novi pristup širenja mreže komitenata.

Više

Hal E-Fakture osvajaju Srbiju!
Apr 14, 2015

Početkom aprila, kompanija Halcom je počela sa održavanjem seminara pod nazivom “Smanjite troškove uz Hal E-Fakture”. Do sada, seminari su održani u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Šapcu. U planu je još da održimo seminare i u Valjevu, Kragujevcu, Nišu i Subotici, a zbog velike zainteresovanosti, seminari će se održati još jednom u Novom Sadu i Beogradu.

Više