• kenburns1
    Novosti

Plaćajte preko Facebook banke – Halcom na Technobank konferenciji

Apr 16, 2015
Kompanija Halcom, kao ovogodišnji Golden sponzor Technobank 2015 bankarske tehnologije, prvog dana konferencije prezentovala je novu facebook aplikaciju, Facebook banku. U prezentaciji „Social Media Banking“, prikazane su prednosti koje pruža novim, tehnološko obrazovanim, generacijama, takođe je i bankama predstavljen novi pristup širenja mreže komitenata.
 
Pojavom sve većeg uticaja društvenih mreža, rodila se potreba i za Facebook bankom i plaćanjima preko facebook stranice. Korisnici će lako moći da proveravaju svoje račune, da uplate svojim prijateljima, da vode evidenciju o troškovima itd. Ovde je reč o Generaciji C, novoj generaciji koja ne može zamisliti svakidašnji dan bez svog mobilnog uređaja i koja je naviknuta da sve obaveze završava klikom. Ovo je potpuno novi pristup širenja mreže komitenata banaka. Halcom je na Technobank konferenciji predstavio i rešenje - bankarstvo za "wearables" uređaje. Prikazane su korisne funkcije, kao što su upravljanje ličnim finansijama ili pregled stanja računa i upravo one prikazuju povezanost ovih modernih uređaja i bankarskog sveta. Halcom je još jednom predstavio novitete koji se razvijaju izvan granica poslovanja i koji svakako predstavljaju budućnost današnjice.
 
„U poslednjih nekoliko godina, IT industrija se suočava sa ogromnim promenama koje se ogledaju u podsvesti potrošača i promene u svakodnevnom životu. Rešenja koja će zadovoljiti potrebe budućeg potrošača će preoblikovati svet digitalnog bankarstva. Halcom je već napravio korak ka tome sa Facebook Bankom,“ rekao je posle predavanja Aleksandar Spremić, Halcom a.d.
 
Organizator ASIT, zajedno sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Narodnom bankom Srbije i Privrednom komorom Srbije, kao i sa vodećim poslovnim bankama, ove godine organizovala je petnaesti po redu Technobank. Technobank je vodeća konferencija poznata po poseti banaka i izlagača iz regiona. Teme se baziraju na novim tehnologijama i trendovima iz oblasti globalnog bankarstva, kao i budućnosti načina plaćanja i evolucije bankarske industrije i njenog uticaja na lokalna tržišta.


Nazad