• kenburns1
    Novosti

Šesta e-Razvoj konferencija

Mar 30, 2016

U petak 25.marta 2016.godine, održana je šesta e-Razvoj konferencija. Sve više aktuelna tema današnjice – Elektronsko poslovanje u Cloud-u, bila je glavna tema konferencije. Halcom se predstavio temom „Bank2Business & Elektronski Sertifikati“.

Na Građevinskom fakultetu, u svečanoj sali, u Beogradu, u petak je održana šesta po redu e-Razvoj konferencija. Konferenciji je prisustvovalo 210 gostiju.
 
Cloud ili računarstvo u oblaku je jedan od vidova korišćenja Interneta i udaljenih IKT resursa koji sve više dobija na značaju kada je reč o primeni elektronskog poslovanja i tranziciji u digitalnu ekonomiju. Uvođenje elektronskog poslovanja u Cloud nudi ekstremno povećanje efikasnosti takvog poslovanja, ali i bezbednosnih rizika širokog dijapazona. Borba između te dve krajnosti je neprestana i tek će da se rasplamsava. Međutim imajući u vidu trendove, Cloud i Cloud tehnologije biće preovlađujuće u budućnosti elektronskog poslovanja i uspešnih digitalnih ekonomija do te mere da će se možda zvati čak i Cloud ekonomije.
 
Halcom je predstavio svoje B2B rešenje, rešenje pomoću kojeg se vrši direktna komunikacija između informacionog sistema kompanije (ERP) i banaka. Korišćenjem B2B rešenja, kompanije mogu brže da raspolažu sredstvima, jer u svakom momentu imaju najažurnije informacije u svom informacionom sistemu. Takođe, Halcom je predstavio i buduće rešenje korišćenje sertifikata u Cloud-u, koje će omogućavati korišćenje kvalifikovanih elektronskih sertifikata bez fizičke upotrebe pametnih kartica ili USB ključeva. 


Nazad