• kenburns1
    Novosti

Objavljeni pobednici prvog FinTech Hackathona

Dec 7, 2015
Programeri iz Slovenije i inostranstva su razvijali dodatne funkcionalnosti, nedavno predstavljenog rešenja za brzo i lako plaćanje računa, Hal mBills.
 
Objavljeni su pobednici 24 časovnog Fintech Hackathon-a. Događaj je ugostio blizu 60 slovenačkih i inostranih programera, koji su se takmičili u razvijanju dodatnih funkcionalnosti, nedavno predstavljenog rešenja Hal mBills, omogućavajući brže i jednostavnije plaćanje do sada. Sudijama su najveći utisak ostavile inovativne ideje Jackaton tima, MedQuest tima na drugom i BUPR tima na trećem mestu. 
 
„Organizujući prvi FinTech Hackathon, želeli smo da povećamo prepoznatljivost na finansijskom i tehničkim poljima, koje su najbrže rastuće industrije na globalnom tržištu. Mlađi i stariji programeri su stimulisani da razviju moderna, inovativna FinTech rešenja“, rekao je Miha Vidmar, direktor razvoja i predsednik FinTech Hackathon odbora. 
 
„Vizija FinTech Hackathona je da postane najveći i najprepoznatljiviji hackathon u balkanskoj regiji. Činjenica da je ovo bio prvi hackathon održan u Sloveniji, gde širom sveta dolaze važni IT stručnjaci, na dobrom smo putu da se naša vizija ispuni.“
 
„Pobeda u takmičenju vrhunskih programera je neprocenjivo iskustvo za nas, dajući nam dodatnu snagu i motivaciju za dalji rad. Ubeđeni smo da je naše rešenje na pravom putu i svakako ćemo nastaviti da razvijamo naše rešenje dalje“, rekao je član pobedničke ekipe Jackathon tima. „Učešće u ovakvom takmičenju u programiranju je pravi način za ambiciozne programere da oforme tim, da razvijaju ideje i prikupe povratne informacije od ljudi koji definišu programske izazove. Dobra ideja, koja rešava konkretne probleme, ima potencijal da ugleda svetlost u poslovnom svetu.“
 
Svi članovi pobedničkog tima dobili su Apple sat, letenje u Aerodiumu, kao i Sportina poklon vaučer u iznosu od 200€. Članovi drugo plasiranog tima su dobili, pored Aerodium letenja, Android tab, i tim koji je osvojio treće mesto je dobio prenosni hard disk, bluethoot zvučnike i karte za Atlantis vodeni park. Timski rad je ocenjen od strane tročlane komisije, čiji su članovi bili Miha Vidmar, direktor razvoja u Halcom-u, Nejc Kodrič, izvršni direktor i ko-kreator Bitstamp-a i Primož Bratanič, editor glavnog slovenačkog IT portala Slo-Tech.  
 
Inovativna mobilna aplikacija Hal mBills za brzo i lako plaćanje računa, razvijena od strane Halcom Plačila, prve slovenačke kompanije sa licencom Banke Slovenije za izdavanje elektronskog novca i izrade platnih naloga, dostupna je svuda u Sloveniji. Besplatna mobilna aplikacija, koju možete preuzeti sa Apple Store-a i Google Play-a, omogućava Vam da automatski primate e-račune i da ih plaćate sa nekoliko klikova na ekranu. Računi onih izdavaoca, koji se nemaju Hal mBills sistem, mogu biti plaćeni koristeći Photo Pay funkciju. U kompaniji Halcom Plačila, rešenje će biti unapređeno novim funkcionalnostima prema potrebama korisnika.


Nazad