• kenburns1
    Novosti

Executive Brunch, Halcomov skup visokih predstavnika banaka

Nov 17, 2015

U VIG Plazi, u Beogradu, 17. novembra 2015., održan je Halcom-ov skup visokih predstavnika banaka, članova izvršnih odbora banaka i direktora sektora, pod nazivom „Executive Brunch“. Svrha skupa je da Halcom, zajedno sa bankama, pronađe alternativna rešenja kako bi zajedno pokrenuli promene, koje bi u situaciji opšte štednje omogućile rast bankama, a privredi povećale profit u njihovom bankarskom poslovanju.  

Sa strane Halcom-a, bili su prisutni direktori iz Srbije i Slovenije, a sa bankarske strane je bilo prisutno 39 predstavnika iz 19 banaka, što pokazuje da je zainteresovanost bankara, za doprinos ka rešavanju trenutnih ekonomskih izazova, velika.  
 
Teme skupa bili su trendovi na tržištu Srbije i regiona, kao i vizije i aktuelnosti u Halcom-u. Na početku se predstavio osnivač Halcom-a Matjaž Čadež, koji je predstavio viziju razvoja korporativnog bankarstva. Prisutni su takođe imali priliku da čuju o „Real Time Cliring-u“ i „Supply Chain Financingu“, u poslednje vreme, dva vrlo atraktivna načina koje bi bankama omogućile optimizaciju procesa i smanjenje troškova. Ovo je ujedno bila i glavna tema okruglog stola na kome su učestvovali predstavnici Societe Generale banke, Vojvođanske banke i predstavnik kompanije Limundo d.o.o.
 


Nazad