• kenburns1
    Novosti

Finconf u Sarajevu o budućnosti finansijske industrije

Oct 2, 2015

Halcom je bio učesnik dvodnevne FinConf, koja se održala u Bosni i Hercegovini. Sa pažljivo pripremljenim programom i međunarodnih predavačima, specijalan fokus je bio na inovativnostima finansijske industrije. Učesnici konferencije su imali prilike da čuju predavanja i budu deo razgovora usmerenih ka budućnosti finansijskih tržišta, kao i da čuju o drugim temama na evropskom finansijskom tržištu. Predavači su bili Ankica Kolobarić, viceguverner u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, Slaviša Raković, član Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Emir Čehajić, Izvršen direktor Bosna Bank International, kao i mnogi drugi stručnjaci. Halcom je učestvovao sa dva predavanja. 

Na konferenciji, koja je održana 1. i 2. oktobra 2015. godine, zajedno su se okupili stručnjaci iz finansijskih, regulativnih i bankarskih oblasti, a gosti događaja su takođe imali mogućnost da učestvuju u inspirativnim diskusijama koja otvaraju mnoga vrata u budućnost. Ne samo u BiH, već i širom sveta, bankarski svet je na udaru velikih promena. One predstavljaju rezultate usled promena u ljudskom ponašanju, pravnih promena kao i napretku tehnologije, sa kojim se suočavamo poslednjih nekoliko godina. Elektronsko slanje dokumenata(bez upotrebe papira), „wearables“, ređe posete filijalama i nove konkurentne kompanije koje nude bankarske usluge, samo su neki od primera koji teraju bankarsku industriju da se konstantno razvija.
 
Među govornicima na konferenciji FinConf, učestvovala su i dva predstavnika Halcom-a. Matjaž Ostroveršnik, ekspert za ACH sistem, pričao je o mogućnostima u oblasti klirinškog sistema. Jovan Pavićević, menadžer poslovnog razvoja Halcom-a, podelio je sa publikom ključne pronalaske o poboljšanju ukupnog korisničkog iskustva i lojalnosti brendu. 
 
Na fotografiji: Jovan Pavićević, Halcom
Foto: FinConf
 


Nazad